Villa Jaya

Villa Jaya, Lovina Beach

 

    Home Facts about Villa jaya Facilities Bali culture About Bali What to se and to do Attractions How to contact us Contact

Danish English Dutch   
 
 
Over Bali

Dit prachtige eiland is een van de meest favoriete vakantiebestemmingen van de wereld. Je kunt er een vulkaan beklimmen, door de schitterende rijstterrassen en jungle wandelen, surfen en zwemmen aan een van de meest beroemde stranden ter wereld. Men kan schitterende tempels en traditionele dorpen bezoeken en ontmoetingen hebben met de fascinerende bevolking, die bijzonder rijk aan cultuur is.
Villa Jaya, Bali
Vulcano Over Lovina

Lovina ligt ongeveer 2,5 uur rijden van Bali’s internationale vliegveld. Rijd de panoramische weg via Pupuan door de bergen naar de noordkust van Bali. U zult genieten van prachtige uitzichten op pittoreske rijstvelden en grote plantages waar vanille, chocolade, koffie, kruidnagels en zelfs druiven verbouwd worden.

Slechts 6 kilometer van Singaraja begint het
gebied van Lovina bestaande uit de zes volgende
dorpen: Pemaron, Anturan, Tukad Mungga, Kalibukbuk,
Kaliasem en Temulus, maar Kalibukbuk wordt gewoonlijk
gezien als het centrum van Lovina.
Map of Lovina
Cremation ceremony
Cremation ceremony
Over de cultuur

De cultuur van Bali is gebaseerd op een bepaalde vorm van het hindoeisme en wordt “Hindu Darma” genoemd, waarvan men aanneemt dat het op het eiland is ontstaan in de 11e eeuw.
Deze godsdienst speelt een bijzonder grote rol in het dagelijks leven van de Balinezen. Haar invloed is terug te vinden in de kunst, waardoor deze te onderscheiden is van de overige Indonesische kunst.


De Balinezen zijn er in geslaagd om hun cultuur te behouden ondanks het toenemende aantal toeristen naar Bali. Het is moeilijk een onderscheid te maken tussen godsdienst, cultuur en kunst, omdat ze een geheel vormen. U zult iedere dag op diverse plaatsen ceremonies, rituelen en heilige offerandes zien.

Een ander aspect van het religieuze levn is de overtuiging dat de goden en godinnen net zo veel van het mondaine leven houden als de gewone stervelingen. Feesten en festivals kleuren het dagelijks leven en bezorgen zowel de goden als de bevolking veel plezier.
Natuurlijk zijn er veel uitvoeringen op het gebied van dans, muziek en theater.
En gezegend met zo’n vruchtbare grond gebruiken de Balinezen hun creativiteit in hun gerechten en offergaven die tot uiting komen tijdens hun feesten.


Het personeel van Villa Jaya is graag bereid u te helpen wanneer u een ceremonie wilt bezoeken.
Bird Park Pura Festival
 

Villa Jaya Jalan Rambutan Lovina Beach Kalibukbuk-Singaraja Bali Indonesia Phone (+62) 0362 7001238